Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kryddig äppelkaka

Har du ett äppelträd på tomten och inte vet vad du ska göra av alla äpplen? Då borde du testa den här ståtliga äppelkakan med kryddor som muskot och kanel som blandas med brun farin och citron. Kakan blir som godast med vaniljvisp eller glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Lägg dem i en ugnssäker form, tex pajform.
  3. Pressa över citronjuicen. Blanda hälften brun farin med kanel och muskot. Strö blandningen över äpplena.
  4. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och hälften brun farin. Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa. Detta går lätt i en matberedare, men det går lika bra att krossa i en bunke eller plastpåse. Strö blandningen över äpplena.
  5. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter, eller tills det bubblar och ser knäckigt ut runt kanten av formen. Låt svalna ca 15 minuter.
  6. Servera äppelkakan med vaniljglass eller vaniljvisp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora äpplen
  • 1 citron
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk nyriven muskotnöt
  • 7 dl cornflakes
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer