Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Saftig äppelkaka med kanel och lingon

(7)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Saftig äppelkaka med kanel och lingon är en härlig och rejäl kaka som gärna bakas dagen före den ska avnjutas. Servera gärna med lite grädde eller bara en god kopp kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora äpplen (à ca 150 g)
  • 1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund.
  3. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen.
  4. Bre ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 10 bitar). Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen.