Saftig äppelkaka med kanel och lingon
Saftig äppelkaka med kanel och lingon är en härlig och rejäl kaka som gärna bakas dagen före den ska avnjutas. Servera gärna med lite grädde eller bara en god kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
10 bitar
150 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 stora äpplen (à ca 150 g)
1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Läste tidigare recensioner eftersom jag misstänkte att kakan behövde mer ”jäsmedel” och längre tid i ugnen än vad som är angivet. Tog förutom 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat och gräddade kakan i ugnen i 60 min. Den blev perfekt saftig!
Sylwia
2023-10-29Mycket saftig kaka tack vare det rivna äpplet. Jag hade i frusna bär...hallon och blåbär...för hade inga lingon hemma. Blev gott!
Maj
2021-02-21Mycket god och enkel kaka. Gillade smakkombinationen med rivna äpplen och lingon. Saftig och frisk, inte för söt.
Katrina
2021-02-02