Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

2
0
Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

Extra god blir kalkonen när den fylls med smakrik salsicciafyllning som är kryddad med apelsin och salvia. Tillaga sedan kalkonfiléerna i ugnen för extra saftigt resultat och gör löksåsen fyllig genom att använda den goda skyn som bildas i ugnsformen.

Skriv ut
Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

1 färsk salsicciakorv (à ca 100 g)
1 skiva vitt bröd
1 apelsin
15 blad salvia (ca 1 msk hackad)
ca 500 g kalkonbröst
salt
peppar
1 msk smör

Löksås

1 gul lök
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
sky från kalkonen
1 skiva vitt bröd

Tillbehör

kokt potatis
brysselkål
persilja
gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept