Leverpastejsnittar med lingon

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Leverpastejsnittar med lingon

Baka salta kakor, bred på en fluffig kräm av vispat smör och leverpastej, toppa med rårörda lingon med portvin och vips har du en lyxig snitt till glöggminglet eller fördrinken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Leverpastejsnittar med lingon

Ingredienser

30 st

Kakor

2 1/2 dl  vetemjöl
100 g  smör
1 1/2 msk  honung
1/2 tsk  salt
1   äggula
100 g  grädd- eller leverpastej
25 g  rumstempererat smör
1/2 dl  rårörda lingon (se länk i steg 5 för hemgjorda)
1 msk  portvin

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri leverpastej.

Näringsvärdet är beräknat per styck på gräddleverpastej.

Gör så här

Tips

Baka kakorna upp till två dagar i förväg, förvara i en lufttät burk i skafferiet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi277 KJ / 66 kCal
Fett5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Smördegssnurror med lingon och brie
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.2 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrårörda lingon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungslingon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga