Mormor Irenes kalkonsås

Betyg 3.5 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Mormor Irenes kalkonsås

Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Mormor Irenes kalkonsås

Ingredienser

8 portioner
4 dl silad sky från kalkonen
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl portvin
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar

Gör så här

00:04:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket god sås

    Christina

  • Kan man ta något annat istället för portvin?

    Avvai

    Hej Avvai! Du kan prova att klicka i 1-2 tsk gelé (typ svart vinbär) kan fungera som ersättning, smaka av såsen! Plus lite vatten. För det man vill med portvinet är att tillföra såsen lite sötma (och smak). Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Amerikansk kalkon med stuffing
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Tranbär och portvin i clementinhalvor
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconlindad kalkon med champinjonsås
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad