Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mörk chokladpaj med valnötter

Mustig och mörk chokladpaj med valnötter, konjak och mörk blockchoklad. Denna ljuva paj tillagas på ungefär 60 minuter och serveras med vaniljmarinerade frukter och glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Rulla degen till en boll, platta ut till en kaka och kyl i ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 6 port). Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet fått färg.
  4. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över hett vattenbad eller i mikron, 2-3 minuter på medeleffekt.
  5. Rör i grädde och blanda väl. Ta från värmen och rör i äggulor, ägget och socker. Spetsa med konjak.
  6. Hacka valnötterna grovt och rosta dem lätt i torr, het stekpanna under omrörning. Fördela nötterna i pajskalet.
  7. Häll över chokladkrämen och grädda i ca 25 minuter.
  8. Garnera gärna med silverkulor och servera med Vaniljmarinerad frukt samt grädde eller glass.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajskal
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 dl kakao
Fyllning
  • 200 g mörk blockchoklad (gärna 70% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk konjak
  • 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan