Mörk chokladpaj med valnötter
Mustig och mörk chokladpaj med valnötter, konjak och mörk blockchoklad. Denna ljuva paj tillagas på ungefär 60 minuter och serveras med vaniljmarinerade frukter och glass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1/2 dl kakao
Fyllning
200 g mörk blockchoklad (gärna 70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 ägg
1 1/2 dl socker
3 msk konjak
100 g valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och uppskattad av gästerna. Smakfull och dryg då smaken är fyllig. Vi åt med vanilj glass till... Mmmm
Gunilla
2011-06-20En himmelskt god chokladpaj! Kanske mindre lämplig för små barn. Vi åt den med vaniljglass, och blandade frukter, jättegott!
Marie
2006-06-082005-06-26 Carina Hedman. En av de godaste av ckoladpajer jag smakat. Kanske inget för de små barnen men...ack så god!
Carina
2005-06-29