Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vaniljmarinerade citrusfrukter

Dessa utsökta vaniljmarinerade citrusfrukter tillagas snabbt och enkelt och de är ett underbart komplement till exempelvis choklad. Apelsiner, kumquats och physalis tillagas i en härlig lag av vanilj, vatten och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skalet och det vita från apelsinerna. Skär dem i skivor.
  2. Dela kumquats och physalis i halvor.
  3. Koka ihop vatten och socker med de svarta fröna från vaniljstången och även själva stången.
  4. Ställ åt sidan, lägg i frukten och låt den ligga i lagen tills den svalnat.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 apelsiner
  • 12 kumquats
  • 6 physalis
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer