Choklad- och pistagerutor

32
0
Choklad- och pistagerutor

Utsökta små bakverk med en botten av pistagenötter, mandel och utsökt chokladsmet. Dekorera sedan de goda choklad- och pistagerutorna med mandelmassa eller marsipan.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Choklad- och pistagerutor

Ingredienser

60
2 dl pistagenötter (skållade och skalade)
1 dl sötmandel (skållad och skalade)
2 dl florsocker
1 msk vatten
någon droppe grön hushållsfärg

Chokladsmet

175 g mörk blockchoklad
175 ljus blockchoklad
75 g smör

Dekoration

ca 50 g mandelmassa eller marsipan
5 droppar röd hushållsfärg
bakplåtspapper

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Testa liknande recept

Marsipanfigurer
Chokladbräcksrenar
Fudgegranar
Rocky road fudge