Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Choklad- och pistagerutor

Utsökta små bakverk med en botten av pistagenötter, mandel och utsökt chokladsmet. Dekorera sedan de goda choklad- och pistagerutorna med mandelmassa eller marsipan.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa pistagenötter och sötmandel i matberedare till fint pulver.Tillsätt florsockret och mixa. Droppa ner vattnet genom tubröret medan matberedaren är igång. Tillsätt ev grön hushållsfärg. Kör tills det bildats en tjock, formbar massa.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 10 x 20 cm (för 60 st). Tryck ner nötmassan i formen i ett jämnt lager.
  3. Chokladsmet: Smält chokladen över vattenbad. Rör ner smöret så att chokladen blir jämn och blank.
  4. Häll chokladen över nötmassan och låt stelna i kyl minst 3 timmar eller över natten.
  5. Ställ chokladen i rumstemperatur ca 30 minuter innan den skärs upp. Vänd formen upp och ner. Stjälp upp kakan på en skärbräda. Skär ut små rutor, ca 2 x 2 cm. (Det är lättare att skära fina rutor om man doppar kniven i hett vatten.)
  6. Dekoration: Blanda ihop mandelmassa och hushållsfärg. Rulla små kulor och dekorera rutorna med dem.
  7. Det går bra att välja bort dekorationen på toppen eller att ta t ex färdiga silverkulor.

Ingredienser

Portioner: 60
  • 2 dl pistagenötter (skållade och skalade)
  • 1 dl sötmandel (skållad och skalade)
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • ev någon droppe grön hushållsfärg
Chokladsmet
  • 175 g mörk blockchoklad
  • 175 ljus blockchoklad
  • 75 g smör
Dekoration
  • ca 50 g mandelmassa eller marsipan
  • 5 droppar röd hushållsfärg
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer