Choklad- och pistagerutor

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
0
Choklad- och pistagerutor

Utsökta små bakverk med en botten av pistagenötter, mandel och utsökt chokladsmet. Dekorera sedan de goda choklad- och pistagerutorna med mandelmassa eller marsipan.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Choklad- och pistagerutor

Ingredienser

60 portioner
2 dl pistagenötter (skållade och skalade)
1 dl sötmandel (skållad och skalade)
2 dl florsocker
1 msk vatten
någon droppe grön hushållsfärg

Chokladsmet

175 g mörk blockchoklad
175 ljus blockchoklad
75 g smör

Dekoration

ca 50 g mandelmassa eller marsipan
5 droppar röd hushållsfärg
bakplåtspapper

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Marsipanfigurer
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladbräcksrenar
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rocky road fudge
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fudgegranar
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga