Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tenans chokladtryfflar

Bjud på dessa ljuvliga, små chokladtryfflar till kaffet. Chokladmeten ger du en härlig smak genom att tillsätta lite likör eller rom före du formar tryfflar som rullas i kakao. Förvara dina lyxiga tryfflar svalt fram till servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält blockchokladen och smöret i en kastrull.
  2. Rör ner grädden, apelsinskal och kakao. Smaksätt med spriten.
  3. Låt svalna och ställ sedan kallt. Chokladkrämen ska bli ordentligt kall.
  4. Forma tryfflar med en sked som doppas i varmt vatten. Rulla tryfflarna i kakaopulvret. Ställ svalt.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 1/2 dl grädde
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 tsk kakao
  • 2 msk rom (whiskey eller likör)
  • kakao till garnering
Lägg till i inköpslistan