Valnötskaka
Valnötskaka med choklad, eller chokladkaka med valnötter, mumsigt god och inte svår att göra. Med den smälta chokladen och valnötskärnorna i smeten får du både smak och konsistens. Toppa sedan med smält blockchoklad och valnötter för ögonfröjden.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
10 bitar
125 g mörk blockchoklad
1 dl olivolja
2 dl strösocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
2 dl mjölk
3 äggvitor
Garnering
100 g mörk blockchoklad
hela valnötskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tog rapsolja istället för olivolja då jag inte är så försjust i olivsmak. Kakan blev riktigt god men hade inte behövt vara i ugnen riktigt så länge som 40 min för den blev nästan för torr.
Anna
2005-10-15