Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Valnötskaka

Valnötskaka med choklad, eller chokladkaka med valnötter, mumsigt god och inte svår att göra. Med den smälta chokladen och valnötskärnorna i smeten får du både smak och konsistens. Toppa sedan med smält blockchoklad och valnötter för ögonfröjden.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en bakform med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Rör socker och olivolja poröst. Tillsätt en äggula i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner den smälta chokladen och valnötterna. Tillsätt mjölken.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.
  7. Garnera kakan med smält blockchoklad och hela valnötskärnor.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

En klick grekisk yoghurt med lite honung på toppen är gott till.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggvitor
Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • hela valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?