Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morfars dillgurkor

Morfars dillgurkor är fantastiskt smakrika och tar inte lång tid att tillaga. Varva gurka, dill och pepparrot med kryddorna i en tättslutande burk innan du slår på ättikslagen. De inlagda gurkorna är ett förtjusande tillbehör till kötträtter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta gurkorna rena med mjuk borste i kallt vatten. Låt dem rinna av. Skala och skiva pepparroten, skölj dillkronorna och ta bort stjälkarna.
  2. Varva dillkronor, gurkor och pepparrot i en väl rengjord glasburk och strö kryddorna mellan varven.
  3. Ättikslag: Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta kastrullen av värmen och tillsätt alunpulver och konserveringsmedel så som anges på förpackningen.
  4. Häll så mycket het lag över gurkorna så att den täcker. Förslut burken med lock och förvara i kyl eller sval. Klara efter ett par veckor.

Ingredienser

  • 2 kg små frilandsgurkor
  • 5 cm färsk pepparrot
  • ca 10 dillkronor
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 5 vitpepparkorn
Ättikslag
  • 8 dl ättiksprit (12%)
  • 12 dl vatten
  • 8 dl strösocker
  • alunpulver beräkna 1 ½ g alun per kilo gurka
  • konserveringsmedel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?