Mjuk pepparkaka med lingon

Ett fantastiskt recept på oemotståndligt saftig mjuk pepparkaka, perfekt att servera runt jul. Du gör kakan av bland annat mjöl, kanel, nejlikor, smör och grädde. Det är alltså en gammaldags brun pepparkaka, mormors mjuka pepparkaka så att säga. Utsökt fikabröd till kaffet, mums!

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på en hel kaka.
Energi10874 KJ / 2599 kCal
Fett129 g
Salt3.2 g
Kolhydrater336 g
Protein21 g
Kommentarer
84 stJättegod kaka på alla sätt, kryddig och saftig med perfekt konsistens. (Med tanke på en del andra kommentarer, så förstås kollar jag alltid först med en trästicka ifall kakan är klar eller den behöver några minuter till.)
Agneta
Tips att byta ut till farinsocker eller muskovado socker. Bytte ut mjölk till gräddfil också.. upplevde den lite smulig när man åt den när den var nybakad. Ställde den i kylskåpet sedan och då "satt" den sig fint och står nu i skåpet och är inte ett dugg smulig! Och saftig!
Madeleine
Kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
Annika
Hej. Om man har pepparkakskrydda i stället , hur mkt skall man då ha i. Linda
Linda
Hej Linda! Då skulle jag ta 3 tsk. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska det verkligen inte vara ägg i denna kaka?
Liselotte maria
Hej Liselotte! Nix, inga ägg i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag använde 2 dl grädde ist för mjölk lite extra kanel och farinsocker ist för strösocker. OJJ va god den blev, kommer göra många gånger nu till jul
Saga
Det här receptet måste ha ändrats? Vill minnas att det var med filmjölk och utan sirap tidigare och blev då saftig och god. Den här kakan blev en smulig katastrof nu tyvärr.
Caroline
Hej Caroline! Kan det vara det här receptet du gjort tidigare? https://www.ica.se/recept/mjuk-pepparkaka-med-graddfil-715493/ För det är som du beskriver det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Blev jättegod. Lätt recept..perfekt
Johanna
Smakade för mycket nejlika
Camilla
Ska det inte vara ägg i? Ramlade helt isär.
Aira
Hej Aira! Tråkigt att den blev smulig! Det ska inte vara något ägg i den här kakan. Det är viktigt att smöret och resten av ingredienserna bara rörs ihop inte vispas, för då är det risk att den blir smulig. Hälsningar Niclas
ICA-köket