Mjuk korint- och aprikoskaka

Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mjuk korint- och aprikoskaka

Mjuk kaka av typen engelsk fruktkaka, med korinter och torkad aprikos. Torkad frukt och brun farin ger den fyllig sötma. Kakan är smaksatt med rivet apelsinskal och färskpressad juice, och rik på både ägg och smak. Låt gärna fruktkakan stå en dag innan servering i tunna skivor. Bra som present!

Mjuk korint- och aprikoskaka

Ingredienser

12 bitar
200 g torkade aprikoser
rivet skal från 1 stor apelsin
1 dl pressad apelsinjuice
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl korinter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
200 g smör eller margarin
2 dl brun farin strö
4 ägg
matfett till formen
ströbröd till formen

Gör så här

01:00:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket god och smakrik kaka! Gillade speciellt korinterna, de gav jättegod smak.

    Marie

Näringsvärde per bit

Energi1344 KJ / 322 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater37.2 g
Protein5.2 g

Testa liknande recept

  • Banansmoothie på havredryck
    Betyg 3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ägg- och kaviardipp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
    Betyg 3.8 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängsviss med hjortron och kolasås
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad