Mjölksyrad rödbeta

Syrade eller fermenterade rödbetor tar lite tid att göra, men det blir gott, riktigt gott. Syrade rödbetor passar som tillbehör till det mesta, i sallad till kött och chark eller att servera på ett buffébord.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på 1 liter.
Energi1518 KJ / 366 kCal
Fett1 g
Salt14 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
3 stKan man hoppa över kålen. Mvh. Ulrika
Ulrika
Hej Ulrika! Ja, det går bra, ersätt bara mängden kål med rödbeta då. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Var kan man hitta jod fritt salt?? kan man ta vanlig salt istället?
Helene
Hej Helene! Det behöver vara jodfritt annars syrars det inte. Falksalt har jodfritt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Över förväntan. Hade nästan glömt bort burken i kylen, provsmakade idag.Har nog stått i kylen mer än en månad nu , jättegod. Vill minnas att den pyste över väldigt i början så se till att burken står i en skål så det inte svämmar över rödbetsfärgat vatten. Jag körde med ” påstricket” vilket fungerar mkt bra.
Maria