Ärtig linssoppa med skinkquesadilla

45
0 Klimatsmart
Ärtig linssoppa med skinkquesadilla

Den klassiska torsdagsrätten ärtsoppa är fantatisk, men tar tid att laga enligt konstens alla regler. Det råder vi bot på med en snabbvariant där gula ärter ersätts av röda linser. Fläsket i soppan omvandlar vi till kokt eller rökt skinka och lägger i ostiga quesadillas.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ärtig linssoppa med skinkquesadilla

Ingredienser

4 portioner
2 dl
röda linser
1/2
finhackad gul lök
1 tsk
mejram
1 tsk
timjan
1 msk
smör
1 1/2 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
5
hela kryddnejlikor
1
lagerblad
1/2 tsk
salt
-
ev färsk timjan till garnering

Skinkquesadilla

3 dl
riven ost
120 g
kokt eller rökt strimlad skinka
1 - 2 msk
grovkornig senap
4
mjuka tortillabröd
1 msk
olja

För alla

Linssoppa:
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Skinkquesadilla:
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt linssoppan med 1 msk ättiksprit. Det ger en riktig skjuts!

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2317 KJ / 555 kCal
Fett 20 g
Salt 4.73 g
Kolhydrater 59 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept