Ärtig linssoppa med skinkquesadilla
Den klassiska torsdagsrätten ärtsoppa är fantatisk, men tar tid att laga enligt konstens alla regler. Det råder vi bot på med en snabbvariant där gula ärter ersätts av röda linser. Fläsket i soppan omvandlar vi till kokt eller rökt skinka och lägger i ostiga quesadillas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda linser
1/2 finhackad gul lök
1 tsk mejram
1 tsk timjan
1 msk smör
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 hela kryddnejlikor
1 lagerblad
1/2 tsk salt
ev färsk timjan till garnering
Skinkquesadilla
3 dl riven ost
120 g kokt eller rökt strimlad skinka
1 - 2 msk grovkornig senap
4 mjuka tortillabröd
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2317 KJ / 555 kCal
Fett20 g
Salt4.73 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer