Mixad bönsoppa med quesadillas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mixad bönsoppa med quesadillas

Mixad bönsoppa med quesadillas är en soppa på röda bönor och lök som du serverar med stekta tortillabröd fyllda med ljuvlig smält ost. De röda bönorna får en härligt len känsla när du mixar dem och de stekta tortillabröden ger ett mjukt tuggmotstånd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda bönorna med löken och häll på vatten. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka under lock ca 5 min.
  3. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt, chilipeppar och gärna spiskummin.
  4. Lägg det ena tortillabrödet på en skärbräda. Fördela osten ovanpå och lägg på det andra brödet. Stek det dubbla brödet i olja ca 2 min per sida. Skär quesadillas i snibbar.
  5. Servera soppan, gärna överströdd med hackad persilja, samt quesadillas till. Fruktsallad passar bra som dessert.

För alla

Gör varma mackor i ugnen med glutenfritt bröd och med laktosfritt bröd och ost om du inte tål gluten respektive mjölkprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 2 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2025 kJ / 411 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden