Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Enchiladas med tonfisk och majs

Här är ett recept på heta enchiladas med tonfisk och majs. Inspirationen kommer från Mexico och rätten har mycket trevliga och kryddiga smaker. Röran passar även utmärkt att servera till tacos eller som fyllning i bakad potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en traktörpanna. Tillsätt krossade tomater, honung, spiskummin, salt och chilipeppar.
  3. Låt puttra några minuter. Låt majs och tonfisk rinna av och blanda i tomatröran.
  4. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem.
  5. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 6-7 minuter. Servera med sallad och en salsa.

Tips

Tonfiskröran passar också som fyllning i tacoskal eller bakad potatis.
Rullarna kan även värmas i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 2-3 minuter om fyllningen är varm eller 4-5 minuter om fyllningen svalnat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer