Enchiladas med tonfisk och majs

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Enchiladas med tonfisk och majs

Här är ett recept på heta enchiladas med tonfisk och majs. Inspirationen kommer från Mexico och rätten har mycket trevliga och kryddiga smaker. Röran passar även utmärkt att servera till tacos eller som fyllning i bakad potatis!

Enchiladas med tonfisk och majs

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 msk  olja
1   burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk  honung
1/2 tsk  spiskummin
1 tsk  salt
2 krm  chilipeppar
1   burk majs (à 340 g)
1   burk tonfisk i vatten (à 185 g)
8   tortillabröd
2 dl  riven ost

Gör så här

Tips

Tonfiskröran passar också som fyllning i tacoskal eller bakad potatis.
Rullarna kan även värmas i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 2-3 minuter om fyllningen är varm eller 4-5 minuter om fyllningen svalnat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande gott och enkelt att göra. Jag lagade dem i micron och det gick jättebra även om de kanske inte blev jättekrispiga.

Anna

2006-10-19

Så lätt och så gott! Det smakade mera, precis som 5-0!

Anita

2004-06-15

Mkt smaskigt! =)

Anna

2004-03-21

Testa liknande recept

Tonfisk- och paprikafylld enchilladas
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk i het vinägrett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färgglatt tonfiskris
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsiga enchilladas
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad potatis med tonfiskröra
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfiskomelett med paprika
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga