Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

13
1
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Fyllda kinesiska pannkakor med salladslök, så kallade scallion pancakes, är både frasiga och salta. De serveras traditionellt i Kina och Taiwan som ett bröd. I vårt recept serverar vi de fyllda pannkakorna med en god dipp av vinäger, soja, socker och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Ingredienser

ca 4 st

Deg

5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten

Fyllning

3 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk misopasta
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 salladslökar

Dippsås

1/2 dl risvinäger
2 tsk strösocker
3 msk japansk soja
3 msk finhackad röd chilipepparfrukt
ca 4 msk neutral olja till stekning

Topping

sesamfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Kamila

2020-09-06

Mycket gott! Jag behövde använda mer mjöl på degen eftersom den var för klibbig.

Näringsvärde per portion

Energi 2384 KJ / 570 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden