Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
2
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Fyllda kinesiska pannkakor med salladslök, så kallade scallion pancakes, är både frasiga och salta. De serveras traditionellt i Kina och Taiwan som ett bröd. I vårt recept serverar vi de fyllda pannkakorna med en god dipp av vinäger, soja, socker och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Ingredienser

ca 4 st

Deg

5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten

Fyllning

3 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk misopasta
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 - 3 salladslökar

Dippsås

1/2 dl risvinäger
2 tsk strösocker
3 msk japansk soja
3 msk finhackad röd peppar (chili)
ca 4 msk neutral olja till stekning

Topping

sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Jag behövde också använda mer mjöl för den kladdiga degen. Kommer definitivt göra detta igen. Nästa gång gör jag en kålsallad till, det tror jag passar bra till.

Amanda

2023-12-11

Mycket gott! Jag behövde använda mer mjöl på degen eftersom den var för klibbig.

Kamila

2020-09-06

Näringsvärde per st

Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Koreanska pannkakor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiligurka
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mapo tofu med svamp
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga