Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Fyllda kinesiska pannkakor med salladslök, så kallade scallion pancakes, är både frasiga och salta. De serveras traditionellt i Kina och Taiwan som ett bröd. I vårt recept serverar vi de fyllda pannkakorna med en god dipp av vinäger, soja, socker och chili.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
ca 4 st
Deg
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten
Fyllning
3 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk misopasta
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 - 3 salladslökar
Dippsås
1/2 dl risvinäger
2 tsk strösocker
3 msk japansk soja
3 msk finhackad röd peppar (chili)
ca 4 msk neutral olja till stekning
Topping
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott! Jag behövde också använda mer mjöl för den kladdiga degen. Kommer definitivt göra detta igen. Nästa gång gör jag en kålsallad till, det tror jag passar bra till.
Amanda
2023-12-11Mycket gott! Jag behövde använda mer mjöl på degen eftersom den var för klibbig.
Kamila
2020-09-06