ÖVER 60 MIN | Medel

Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Fyllda kinesiska pannkakor med salladslök, så kallade scallion pancakes, är både frasiga och salta. De serveras traditionellt i Kina och Taiwan som ett bröd. I vårt recept serverar vi de fyllda pannkakorna med en god dipp av vinäger, soja, socker och chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda mjöl, salt och kokande vatten i en bunke. Rör ner det kalla vattnet och blanda väl. Knåda till en jämn deg degen. Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop rapsolja, sesamolja, misopasta, vetemjöl och salt. Strimla salladslöken fint.
  3. Deg: Knåda degen på en mjölad bänk. Dela degen i 4 bitar (för 4 port). Kavla varje bit till en rektangel ca 30 x 15 cm. Pensla på ¼ av fyllningen och strö på ¼ av salladslöken. Rulla ihop till en rulle från långsida till långsida och snurra sedan ihop till en rund bulle. Kavla ut till en ca 25 cm rund pannkaka på en mjölad bänk. Upprepa med resterande deg.
  4. Dippsås: Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  5. Stek pannkakorna i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är gyllene.
  6. Topping: Skär pannkakorna i bitar och strö över sesamfrön. Servera med dippsåsen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: ca 4 st
Deg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 dl kallt vatten
Fyllning
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk misopasta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 salladslökar
Dippsås
  • 1/2 dl risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk finhackad röd chilipepparfrukt
  • ca 4 msk neutral olja till stekning
Topping
  • sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 2384 kJ / 570 kCal