Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Fyllda kinesiska pannkakor med salladslök, så kallade scallion pancakes, är både frasiga och salta. De serveras traditionellt i Kina och Taiwan som ett bröd. I vårt recept serverar vi de fyllda pannkakorna med en god dipp av vinäger, soja, socker och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Scallion pancakes – kinesiska pannkakor

Ingredienser

ca 4 st

Deg

5 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 dl  kokande vatten
2 dl  kallt vatten

Fyllning

3 msk  rapsolja
1 msk  sesamolja
1 msk  misopasta
1 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
2 - 3   salladslökar

Dippsås

1/2 dl  risvinäger
2 tsk  strösocker
3 msk  japansk soja
3 msk  finhackad röd peppar (chili)
ca 4 msk  neutral olja till stekning

Topping

sesamfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Jag behövde också använda mer mjöl för den kladdiga degen. Kommer definitivt göra detta igen. Nästa gång gör jag en kålsallad till, det tror jag passar bra till.

Amanda

2023-12-11

Mycket gott! Jag behövde använda mer mjöl på degen eftersom den var för klibbig.

Kamila

2020-09-06

Näringsvärde per portion

Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Koreanska pannkakor
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiligurka
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mapo tofu med svamp
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga