Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med solroskärnor och rödbetor

Snabblagad rätt där mör minutbiff serveras med söta rödbetor i en fin smakkombination. Biffen blir klar på ett par minuter, grilla den gärna i grillpanna så får den vackra ränder. Njut av köttet och betorna tillsammans med ris, crème fraiche och rostade solrosfrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär rödbetorna i bitar. Blanda olivoljan med vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda rödbetorna med dressingen.
  3. Rosta solrosfröna i oljan med lite salt tills de blir lite ljusbruna. Häll upp på en tallrik för att svalna.
  4. Finstrimla salladen.
  5. Smaksätt crème fraichen med lite salt och peppar.
  6. Grilla köttet i grillpanna eller stek någon minut på varje sida och krydda med salt och peppar.
  7. Servera köttet med ris, rödbetor, sallad, solrosfrön och crème fraiche.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 550 g minutbiff
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2914 kJ / 696 kCal