Minutbiff med solroskärnor och rödbetor

10
0
Minutbiff med solroskärnor och rödbetor

Snabblagad rätt där mör minutbiff serveras med söta rödbetor i en fin smakkombination. Biffen blir klar på ett par minuter, grilla den gärna i grillpanna så får den vackra ränder. Njut av köttet och betorna tillsammans med ris, crème fraiche och rostade solrosfrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Minutbiff med solroskärnor och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g förkokta rödbetor
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
1/2 dl solrosfrön
1 tsk olivolja
1/2 cosmopolitansallad
2 dl crème fraiche
ca 550 g minutbiff

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2914 KJ / 696 kCal
Fett 29.9 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 61.5 g
Protein 42.5 g
Läs mer om näringsvärden