UNDER 45 MIN | Medel

Minutbiff med rostad potatis och gurkröra

Vi väljer att avsluta första veckan lite lyxigare – smörstekt minutbiff med potatis! Men vad är kött och potatis utan sås tänker du? Ikväll är det en krämig gurkröra gjord på smetana och vitlök som får sällskapa proteinet och potatisarna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda potatisen med olja, salt, peppar och oregano häll ut på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med smetana och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek köttet i smöret, ca 2 minuter på varje sida för mediumstekt. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  6. Servera köttet med potatis, gurkröra och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna Amadine)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 gurka
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 600 g minutbiff
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 tsk paprikapulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2694 kJ / 641 kCal