Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm

Minutbiff är perfekt till middag, går snabbt att steka och äts med nöje. Som tillbehör rostas rotfrukter som i princip tillagar sig själv i ugnen. Som grädden på moset serverar du rätten tillsammans med den krämiga dragonsåsen och krispig paprika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Skär potatis och rotfrukter i bitar (skala om de är jordiga). Blanda med olja, salt och peppar.
  3. Häll ut rotfrukterna på den förvärmda långpannan. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Blanda crème fraiche med chilisås, vinäger, dragon, salt och peppar.
  5. Kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor.
  6. Stek biffen i matfettet några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
  7. Servera köttet med rostade rotfrukter, paprika och sås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och matfett mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med lite pressad vitlök. Rosta gärna paprikan i ugnen med övriga rotfrukter, men då i lite större bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dragon
  • 1 röd paprika
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2759 kJ / 661 kCal