Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
2
Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

Koka rödbetor och servera dem med ugnsrostade vindruvor, stekt minutbiff, chèvre och dressing med valnötter för en enkel men matig sallad. Rödbetor med chèvre är en klassisk smakkombination som alltid går hem!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

Ingredienser

4 portioner
700 g  rödbetor (gärna små)
1 dl  valnötter
250 g  röda kärnfria vindruvor
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Dressing

3 msk  olivolja
1 msk  äppelcidervinäger
2 tsk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
ca 600 g  minutbiff
smör
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1/2   påse sallad (gärna toskansk à 150 g)
ca 200 g  chèvre

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott!

Jonas

2024-01-13

Mycket gott och enkelt att tillaga. Jag fuskade och tog färdigkokta rödbetor. Rostade dom samtidigt med vindruvorna. Fungerade perfekt.

Lotta

2020-08-25

Näringsvärde per portion

Energi2973 KJ / 712 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Druvsalsa med hetta
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vindruvsglass
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade vindruvor med vaniljglass
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minutbiff med rostad potatis och gurkröra
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade vindruvor med rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga