Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff
Koka rödbetor och servera dem med ugnsrostade vindruvor, stekt minutbiff, chèvre och dressing med valnötter för en enkel men matig sallad. Rödbetor med chèvre är en klassisk smakkombination som alltid går hem!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
700 g rödbetor (gärna små)
1 dl valnötter
250 g röda kärnfria vindruvor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Dressing
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 600 g minutbiff
smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 påse sallad (gärna toskansk à 150 g)
ca 200 g chèvre
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2973 KJ / 712 kCal
Fett44 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein47 g
Kommentarer
Mycket gott!
Jonas
2024-01-13Mycket gott och enkelt att tillaga. Jag fuskade och tog färdigkokta rödbetor. Rostade dom samtidigt med vindruvorna. Fungerade perfekt.
Lotta
2020-08-25