ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff

Koka rödbetor och servera dem med ugnsrostade vindruvor, stekt minutbiff, chèvre och dressing med valnötter för en enkel men matig sallad. Rödbetor med chèvre är en klassisk smakkombination som alltid går hem!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Dra av skalet under rinnande vatten. Låt svalna lite och skär i klyftor.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Rosta valnötterna i en torr panna.
  4. Blanda vindruvorna med olja och salt. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 20 minuter tills de fått lite färg.
  5. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar. Hacka valnötterna och vänd ner i dressingen.
  6. Stek köttet i en stekpanna i rikligt med smör 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar runtom. Låt vila 5–10 minuter.
  7. Blanda rödbetorna med vindruvorna, dressingen och salladen. Skiva köttet och lägg på och servera med chèvre.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g rödbetor (gärna små)
  • 1 dl valnötter
  • 250 g röda kärnfria vindruvor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 600 g minutbiff
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 påse sallad (gärna toskansk à 150 g)
  • ca 200 g chèvre

Näringsvärde
Per portion

Energi 2973 kJ / 712 kCal