Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med chimichurri och sötpotatis

Chimichurri är en sås eller röra från Argentina som serveras till grillat kött. Med citron, vitlök, persilja, mynta och cayenne och spiskummin får du till en riktigt frisk och fin chimichurri att servera till de stekta biffarna. Med rostade grönsaker och rotsaker till blir det en riktig festmåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sötpotatis: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär sötpotatisen och potatisen i skivor. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i grova bitar. Blanda all potatis och paprika med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg allt på den varma ugnsplåten och stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Chimichurri: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa olivolja, persilja, mynta, vitlök, citronskal och citronsaft till en slät dressing. Smaka av med kryddorna och salt.
  4. Minutbiffar: Stek minutbiffarna i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera minutbiffarna med chimichurrin och de rostade grönsakerna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötpotatis
  • 600 g sötpotatis
  • 450 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
Chimichurri
  • 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • ca 600 g minutbiff
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2272 kJ / 543 kCal