Minutbiff med chimichurri och sötpotatis
![Minutbiff med chimichurri och sötpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88477/cf_259/minutbiff_med_chimichurri_och_sotpotatis.jpg)
Chimichurri är en sås eller röra från Argentina som serveras till grillat kött. Med citron, vitlök, persilja, mynta och cayenne och spiskummin får du till en riktigt frisk och fin chimichurri att servera till de stekta biffarna. Med rostade grönsaker och rotsaker till blir det en riktig festmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
![Minutbiff med chimichurri och sötpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88477/cf_259/minutbiff_med_chimichurri_och_sotpotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
600 g sötpotatis
450 g potatis
2 röda paprikor
2 msk olja
salt och peppar
Chimichurri
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk spiskummin
ca 600 g minutbiff
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater46.3 g
Protein37.7 g
Kommentarer