Mintcookies med vit choklad

49
2
Mintcookies med vit choklad

Choklad och mint är en väl beprövad smakkombination, och dessa mintcookies är inget undantag. Segsöta, men samtidigt knapriga cookies med krossade polkaskruvar och vit choklad. Välj själv om du vill göra cookiesen stora eller små – oavsett är de en hit!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Mintcookies med vit choklad

Ingredienser

ca 50
150 g
rumsvarmt smör
2 1/2 dl
strösocker
1
stort ägg
3 dl
vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
1 dl
kakao
1/2 tsk
bikarbonat
1/2 tsk
salt

Minttopping

150 g
vit choklad
20
mintkarameller (gärna polkaskruvar)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Elin

2020-12-18

Hur länge håller sig cookieserna färska?

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Elin! Förvara kakorna i en lufttät burk så håller de minst 1 v men går även fint att frysa. Hälsningar Ulrika

Miranda

2020-07-18

Detta är ett av få recept (främst på kakaor) som passar utmärkt med gluten- och sockerfria alternativ eftersom ägget håller ihop kakorna bra. Använder man havremjöl blir de lite i segaste laget dock, men det går lika bra att använda mjölmix. Jag gör endast som enkla chokladkakor, fryser in och äter dem direkt från frysen, så de blir knapriga nog ändå. Använder ICAs sötströ och byter bikarbonat mot 1 tsk bakpulver. Funkar utmärkt! Godast om man plattar ut dem ordentligt så de blir riktigt tunna.

Redaktionen ICAse

2020-07-29

Hej Miranda! Tack för att du delar med dig av dina tips. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 344 KJ / 82 kCal
Fett 4 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept