Mintcookies med vit choklad

Choklad och mint är en väl beprövad smakkombination, och dessa mintcookies är inget undantag. Segsöta, men samtidigt knapriga cookies med krossade polkaskruvar och vit choklad. Välj själv om du vill göra cookiesen stora eller små – oavsett är de en hit!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
ca 50 portioner
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Minttopping
150 g vit choklad
20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi344 KJ / 82 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Bakade dessa kakor förra året och det blev en succé! Men nu finns inte ingredienserna längre i receptet...
Camilla
2024-10-10De blev en succé på julfesten i skolan för några år sedan.
Cecilia
2021-12-10Hur länge håller sig cookieserna färska?
Elin
2020-12-18Hej Elin! Förvara kakorna i en lufttät burk så håller de minst 1 v men går även fint att frysa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21