ÖVER 60 MIN | Medel

Mintcookies med vit choklad

Choklad och mint är en väl beprövad smakkombination, och dessa mintcookies är inget undantag. Segsöta, men samtidigt knapriga cookies med krossade polkaskruvar och vit choklad. Välj själv om du vill göra cookiesen stora eller små – oavsett är de en hit!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp i en bunke. Vispa ner ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.
  3. Rulla bollar av smeten och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem lätt med handflatan.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Minttopping: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Krossa mintkaramellerna i en mortel.
  6. Dra/doppa en kaka i taget i chokladen så att halva ovansidan täcks. Strö över mint krosset. Låt stelna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 50
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
Minttopping
  • 150 g vit choklad
  • 20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)

Näringsvärde
Per portion

Energi 344 kJ / 82 kCal