Mintcookies med vit choklad
Choklad och mint är en väl beprövad smakkombination, och dessa mintcookies är inget undantag. Segsöta, men samtidigt knapriga cookies med krossade polkaskruvar och vit choklad. Välj själv om du vill göra cookiesen stora eller små – oavsett är de en hit!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 50 portioner
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Minttopping
150 g vit choklad
20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi344 KJ / 82 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
De blev en succé på julfesten i skolan för några år sedan.
Cecilia
2021-12-10Hur länge håller sig cookieserna färska?
Elin
2020-12-18Hej Elin! Förvara kakorna i en lufttät burk så håller de minst 1 v men går även fint att frysa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21Detta är ett av få recept (främst på kakaor) som passar utmärkt med gluten- och sockerfria alternativ eftersom ägget håller ihop kakorna bra. Använder man havremjöl blir de lite i segaste laget dock, men det går lika bra att använda mjölmix. Jag gör endast som enkla chokladkakor, fryser in och äter dem direkt från frysen, så de blir knapriga nog ändå. Använder ICAs sötströ och byter bikarbonat mot 1 tsk bakpulver. Funkar utmärkt! Godast om man plattar ut dem ordentligt så de blir riktigt tunna.
Miranda
2020-07-18Hej Miranda! Tack för att du delar med dig av dina tips. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-29