Cookie cups med hasselnötskräm, kanel och ingefära

Cookie cups är en tjockare och mjukare variant av en klassisk cookie som görs i muffinsformar. Dessa kakor smaksätts med mjölkchoklad, kanel och ingefära och fylls med hasselnötskräm. En chokladig dröm för stora och små!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
15 st
150 g rumstempererat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kanel
1 stort ägg (à ca 70 g)
200 g grovhackad mjölkchoklad
ca 1 dl hasselnötskräm
flingsalt
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1211 KJ / 290 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentar
Enkelt recept att följa, måttangivelserna stämmer bra. Ganska mäktiga så gör inte för stora. Vägde mina degbollar innan gräddning, 45-55 g är lagom. Då fick jag ut 16 st.
Teresa
2023-11-22