Salsiccia med persiljestuvad potatis

28
1
Salsiccia med persiljestuvad potatis

Klassisk husmanskost i lite nya toner får du om du tillagar salsiccia med persiljestuvad potatis. Stuvningen får en krämig konsistens eftersom den får sjuda under omrörning. Avsluta med att vända ner potatis och färskhackad persilja. Perfektion på en tallrik!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Salsiccia med persiljestuvad potatis

Ingredienser

4 portioner

Stuvad potatis

900 g fast potatis
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka persilja

Korv

600 g salsiccia
1 tsk smör

Paprikasallad

1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
2 röda paprikor
1/2 silverlök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

En klick senap till är en god smakförhöjare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Pia

2022-05-28

Mycket gott, stuvade potatisen o persilja är suveränt till korven, det bör stickas meden nål i korven innan stekning så håller korven sig hel o smaken bevaras jättegodenkel middag efter en stressig dag på jobb barnens favorit

Näringsvärde per portion

Energi 3273 KJ / 783 kCal
Fett 42 g
Salt 5.19 g
Kolhydrater 57 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden