Salsiccia med persiljestuvad potatis
Klassisk husmanskost i lite nya toner får du om du tillagar salsiccia med persiljestuvad potatis. Stuvningen får en krämig konsistens eftersom den får sjuda under omrörning. Avsluta med att vända ner potatis och färskhackad persilja. Perfektion på en tallrik!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Stuvad potatis
900 g fast potatis
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka persilja
Korv
600 g salsiccia
1 tsk smör
Paprikasallad
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
2 röda paprikor
1/2 silverlök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
En klick senap till är en god smakförhöjare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3273 KJ / 783 kCal
Fett42 g
Salt5.19 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Kommentar
Mycket gott, stuvade potatisen o persilja är suveränt till korven, det bör stickas meden nål i korven innan stekning så håller korven sig hel o smaken bevaras jättegodenkel middag efter en stressig dag på jobb barnens favorit
Pia
2022-05-28