Minipizzor

34
1
Minipizzor

Läckra hembakta minipizzor med smak av salami, rucola och rödlök. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Du kan enkelt byta ut fyllningen och göra den med dina egna favoriter!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Minipizzor

Ingredienser

8 bitar
25 g jäst (25 g motsvarar 1/2 paket)
2 1/2 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
2 msk olja
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Fyllning

tomatsås eller tomatpuré
1 rödlök
150 g salami (i hel bit)
3 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
1 tsk oregano

Till servering

1 förp rucola (à 65 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj lagrad hårdost eller laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är per bit.

Gör så här

Tips

Om man inte vill göra degen själv kan man använda pizzamix. Om du använder mix, tillaga enligt förpackningens anvisningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Liselotte

2021-06-21

Hej. Om jag vill göra pizzan i förväg vilket är bäst. Grädda o frysa sen el frysa innan gräddning

Redaktionen ICAse

2021-06-28

Hej Liselotte! Pizzorna är godast att servera direkt efter gräddning men om du vill göra dom i förväg så rekommenderar vi att grädda och frysa in dom efter gräddning. Värm sedan pizzorna försiktigt efter upptining. Lycka till med pizzabaket! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1245 KJ / 297 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 42 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden