Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipizzor

Läckra hembakta minipizzor med smak av salami, rucola och rödlök. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Du kan enkelt byta ut fyllningen och göra den med dina egna favoriter!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut med det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt olja, mjöl och salt, arbeta samman till en deg. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Täck över och låt jäsa i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ta upp degen på mjölat underlag och kavla ut till en degplatta. Tryck ut så stora pizzor som du önskar. Använd exempelvis ett tefat som mått.
  5. Fyllning: Bred tomatpuré på pizzorna. Skala och strimla löken. Strimla salamin.
  6. Fördela rucola, salami, lök och ost på pizzorna. Krydda.
  7. Grädda i ugnens mitt i 10-12 minuter.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj lagrad hårdost eller laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ost ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är per bit.

Tips

Om man inte vill göra degen själv kan man använda pizzamix. Om du använder mix, tillaga enligt förpackningens anvisningar.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 25 g jäst (25 g motsvarar 1/2 paket)
  • 2 1/2 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
  • 2 msk olja
  • 7 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • tomatsås eller tomatpuré
  • 1 rödlök
  • 150 g salami (i hel bit)
  • 4 nävar ruccolasallad
  • 3 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1245 kJ / 297 kCal