Minigratänger med jordärtskocka

Betyg 3.9 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Minigratänger med jordärtskocka

Godare gratäng på potatis och jordärtskocka får man leta efter! Tricket för att få den riktigt krämig är att koka potatisen och jordärtskockorna i grädden innan gratinering. Dessutom går det utmärkt att förbereda allt. Servera i portionsformar för en festligare känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Minigratänger med jordärtskocka

Ingredienser

6 portioner
500 g mjölig potatis
500 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl finriven parmesan
smör till formarna

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Detta är en mycket god gratäng. Jordärtskockan ger en extra smakdimension. Går precis lika bra att göra i stor form som i flera små. Rekommenderas varmt!

    Maria

  • Helt underbar gratäng. Jag brukar göra den i stor form för jag är lite slö. Parmesan eller västerbottenost är också gott på.

    Johanna

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gratinerade jordärtskockor
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad