Focaccia med vindruvor och rosmarin
![Focaccia med vindruvor och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227677/cf_259/focaccia_med_vindruvor_och_rosmarin.jpg)
Prova att baka egen saftig och smakrik focaccia! I detta recept bakar vi focaccian i långpanna och smaksätter det italienska brödet med söta vindruvor och kryddig rosmarin.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
![Focaccia med vindruvor och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227677/cf_259/focaccia_med_vindruvor_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
ca 20 bitar
25 g färsk jäst
5 dl fingervarmt vatten (37°C)
11 - 12 dl vetemjöl
1 dl olivolja (+ extra till gräddningen)
3 tsk salt
20 - 25 kärnfria vindruvor
2 kvistar rosmarin
flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir det även gott om man fryser det?
Anna
2024-05-22Hej Anna! Ja, det funkar jättebra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-23Tog med oliver o flingsalt, som det var i min lilla affär 'Conad' i Filo, Italien. Supergott!
Lottie
2024-02-25Bra recept, luftigt och högt, jag körde Oliver och fetaost på istället,
Anna-lena
2023-05-01