Jordgubbskompott

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Jordgubbskompott

Recept på fräscht och lättlagat tillbehör till efterrätter av jordgubbar, citron och muscovadosocker. Jordgubbskompott kokar du snabbt ihop. Servera den gärna till minicheesecakes.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Jordgubbskompott

Ingredienser

10 portioner
500 g  färska eller frysta jordgubbar
2   citroner
1 1/2 dl  muscovadosocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Min kompott är väldigt lös, ska den vara det?

Helena

2021-07-09

Hej Helena! Det kanske var väldigt saftiga jordgubbar. Då kan man koka kompotten lite längre. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-07-20

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktsallad till picknick
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladtapas med jordgubbssalsa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbssoppa med smetana
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade jordgubbar med citroncrème
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga