Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Jordgubbskompott

Recept på fräscht och lättlagat tillbehör till efterrätter av jordgubbar, citron och muscovadosocker. Jordgubbskompott kokar du snabbt ihop. Servera den gärna till minicheesecakes.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skär jordgubbarna i bitar.
  2. Riv skalet från citronerna. Lägg socker, citronskal och jordgubbar i en liten tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg temperatur i ca 10 minuter.
  3. Servera gärna till Minicheesecakes.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered
Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 2 citroner
  • 1 1/2 dl muscovadosocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?