Jordgubbskompott

4
1
Jordgubbskompott

Recept på fräscht och lättlagat tillbehör till efterrätter av jordgubbar, citron och muscovadosocker. Jordgubbskompott kokar du snabbt ihop. Servera den gärna till minicheesecakes.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Jordgubbskompott

Ingredienser

10 portioner
500 g färska eller frysta jordgubbar
2 citroner
1 1/2 dl muscovadosocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förbered
Både kompotten och cheesecaken går utmärkt att göra flera dagar i förväg. Värm ev kompotten så att den är ljummen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Helena

2021-07-09

Min kompott är väldigt lös, ska den vara det?

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Helena! Det kanske var väldigt saftiga jordgubbar. Då kan man koka kompotten lite längre. 😊 Hälsningar Elina