ÖVER 60 MIN | Medel

Gräddfilsmousse med blåbär och smul

Snygg och syrligt fräsch dessert i glas. Den krämiga gräddfilsmoussen toppas med krossade kakor, färska bär och citronmeliss. Perfekt sommardessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av i minst 6 timmar i kylen.
  2. Vispa grädden löst och rör ner florsocker och citronskal.
  3. Lägg gräddfilen i en bunke och vänd försiktigt ner grädden med en slickepott. Låt moussen stå i kylen ca 30 minuter.
  4. Fördela mousse, blåbär och kaksmulor i glas eller burkar vid servering. Garnera med citronmeliss.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kaksmulor/kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 3 - 4 dl blåbär
  • 4 dl kaksmulor t ex digestivekex eller havrekakor
  • citronmeliss (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1351 kJ / 323 kCal