Gräddfilsmousse med blåbär och smul

8
0
Gräddfilsmousse med blåbär och smul

Snygg och syrligt fräsch dessert i glas. Den krämiga gräddfilsmoussen toppas med krossade kakor, färska bär och citronmeliss. Perfekt sommardessert.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Gräddfilsmousse med blåbär och smul

Ingredienser

8-10
3 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1/2 tsk finrivet citronskal
3 - 4 dl blåbär
4 dl kaksmulor t ex digestivekex eller havrekakor
citronmeliss (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kaksmulor/kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1351 KJ / 323 kCal
Fett 21 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden