Grillad tofusallad med mynta

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Grillad tofusallad med mynta

Denna grillade sallad som du gör på bland annat aubergine, zucchini och tofu blir kanske din nya favorit i sommar. Tofusalladen får en fräsch smak av färsk mynta och salladen toppas med en syrlig dressing på citron och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Grillad tofusallad med mynta

Ingredienser

4 portioner
2   auberginer (à ca 300 g)
salt
2   zucchini (à ca 250 g)
1 - 1 1/2   rödlökar
500 g  naturell tofu, halloumi eller fetaost
ca 1 dl  myntablad
1   knippe gräslök eller några salladslökar
1   citron
2 - 2 1/2 msk  japansk soja
sesamolja till grillning
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om tofu används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gryta med grön curry, tofu och nudlar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlökssmak
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade aubergineskivor med kikärtsröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Medelhavsgrönsaker på spett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga