Grillad tofusallad med mynta

3
0
Grillad tofusallad med mynta

Denna grillade sallad som du gör på bland annat aubergine, zucchini och tofu blir kanske din nya favorit i sommar. Tofusalladen får en fräsch smak av färsk mynta och salladen toppas med en syrlig dressing på citron och soja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Grillad tofusallad med mynta

Ingredienser

4 portioner
2
auberginer (à ca 300 g)
-
salt
2
zucchini (à ca 250 g)
1 - 1 1/2
rödlökar
500 g
naturell tofu, halloumi eller fetaost
ca 1 dl
myntablad
1
knippe gräslök eller några salladslökar
1
citron
2 - 2 1/2 msk
japansk soja
-
sesamolja till grillning
1 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om tofu används.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept