Grillad tofusallad med mynta

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Grillad tofusallad med mynta

Denna grillade sallad som du gör på bland annat aubergine, zucchini och tofu blir kanske din nya favorit i sommar. Tofusalladen får en fräsch smak av färsk mynta och salladen toppas med en syrlig dressing på citron och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Grillad tofusallad med mynta

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
salt
2 zucchini (à ca 250 g)
1 - 1 1/2 rödlökar
500 g naturell tofu, halloumi eller fetaost
ca 1 dl myntablad
1 knippe gräslök eller några salladslökar
1 citron
2 - 2 1/2 msk japansk soja
sesamolja till grillning
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta med grön curry, tofu och nudlar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlök- och citronglaze
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlökssmak
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade aubergineskivor med kikärtsröra
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga