Limepaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Limepaj

Recept på syrlig och underbar limepaj. Du förbereder den någon dag innan servering av smör, digestivekex, kondenserad mjölk, ägg och lime. Dekorera med färska jordgubbar innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered 1-2 dagar i förväg: Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i en liten långpanna. Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.
  3. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Häll i limejuicen och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i ca 10 minuter.
  5. Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca 2 timmar före servering.

För alla

Limepaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl smulade digestivekex (2,5 dl = ca 8 kex)
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 4 dl)
  • 5 äggulor
  • 1 dl pressad limejuice (1 dl = ca 4 frukter)
Lägg till i inköpslistan