Limepaj

37
15
Limepaj

Recept på syrlig och underbar limepaj. Du förbereder den någon dag innan servering av smör, digestivekex, kondenserad mjölk, ägg och lime. Dekorera med färska jordgubbar innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Limepaj

Ingredienser

10 portioner
50 g smör
2 1/2 dl smulade digestivekex (2,5 dl = ca 8 kex)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 4 dl)
5 äggulor
1 dl pressad limejuice (1 dl = ca 4 frukter)

För alla

Limepaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Carina

2022-10-17

2 frågor: 1. Vad är det som ska förberedas 1-2 dagar i förväg, är det botten eller hela pajen? Undrar med tanke på att det står att man ska låta den färdiga pajen svalna och låta den stå i kylen 2 timmar före servering, vad är det då som ska göras 1-2 dagar före? Håller med Robin att förbereda ugnen på 150 g. i 2 dagar blir en dyr paj.. :) 2. Skall pajbotten svalna helt innan man häller i fyllningen, och om så är fallet, ska man täcka över pajbotten under tiden? Kanske självklara svar för många, men jag får hellre framstå lite småkorkad då, det bjuder jag på, bara pajen blir god för mina gäster! :)

Robin

2022-09-17

Dyrt recept nuförtiden... att ha ugnen på 150grader i två dagar.

Annette

2021-08-20

Enkel att göra o himelskt god. Supergott tillsammans m färska blåbär o grädde