Recept på syrlig och underbar limepaj. Du förbereder den någon dag innan servering av smör, digestivekex, kondenserad mjölk, ägg och lime. Dekorera med färska jordgubbar innan servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2002
Limepaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carina
2022-10-172 frågor: 1. Vad är det som ska förberedas 1-2 dagar i förväg, är det botten eller hela pajen? Undrar med tanke på att det står att man ska låta den färdiga pajen svalna och låta den stå i kylen 2 timmar före servering, vad är det då som ska göras 1-2 dagar före? Håller med Robin att förbereda ugnen på 150 g. i 2 dagar blir en dyr paj.. :) 2. Skall pajbotten svalna helt innan man häller i fyllningen, och om så är fallet, ska man täcka över pajbotten under tiden? Kanske självklara svar för många, men jag får hellre framstå lite småkorkad då, det bjuder jag på, bara pajen blir god för mina gäster! :)
Robin
2022-09-17Dyrt recept nuförtiden... att ha ugnen på 150grader i två dagar.
Annette
2021-08-20Enkel att göra o himelskt god. Supergott tillsammans m färska blåbär o grädde