ÖVER 60 MIN | Medel

Fryst cheesecakesandwich med blåbär

Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa digestivekex med cashewnötter. Rör ner smöret. Tryck ut hälften i en bakpappersklädd form ca 25 x 15 cm (för 15 port).
  2. Rör ihop kondenserad mjölk, färskost, blåbär och vaniljpulver. Häll smeten i formen. Ställ i frysen minst 3 timmar.
  3. Tryck ut resten av kexen på toppen till ett jämt lager. Frys in minst 1 timme.
  4. Ta ut ca 10 minuter före servering och skär i bitar.     

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 200 g digestivekex
  • 200 g cashewnötter
  • 75 g smält smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 500 g naturell färskost av cream cheese-typ
  • 250 g blåbär
  • 2 krm vaniljpulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 1546 kJ / 370 kCal