Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst cheesecakesandwich med blåbär

Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa digestivekex med cashewnötter. Rör ner smöret. Tryck ut hälften i en bakpappersklädd form ca 25 x 15 cm (för 15 port).
  2. Rör ihop kondenserad mjölk, färskost, blåbär och vaniljpulver. Häll smeten i formen. Ställ i frysen minst 3 timmar.
  3. Tryck ut resten av kexen på toppen till ett jämt lager. Frys in minst 1 timme.
  4. Ta ut ca 10 minuter före servering och skär i bitar.     

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 200 g digestivekex
  • 200 g cashewnötter
  • 75 g smält smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 500 g naturell färskost av cream cheese-typ
  • 250 g blåbär
  • 2 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1546 kJ / 370 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept