Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
15 portioner
200 g digestivekex
200 g cashewnötter
75 g smält smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
500 g naturell färskost av cream cheese-typ
250 g blåbär
2 krm vaniljpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1546 KJ / 370 kCal
Fett25 g
Salt0.59 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g
Kommentarer
Ska det vara naturella cashewnötter eller saltade?
Lea
2024-03-18Hej Lea! Det är naturella nötter som är tänkt att användas i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-19Ser verkligen god ut , går det bra att använda ricotta eller mascarpone som färskost?
Dan
2023-09-26Hej Dan! Det är tyvärr inget vi har testat så vi vågar inte säga om det funkar. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur den blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-28Kan man använda karamelliserad mjölk istället? Det var det enda som fanns i affären
Therese
2023-08-14Hej Therese! Karamelliserad mjölk (dulce de leche) är som kolasås och inte alltså samma sak som sötad kondenserad mjölk varför vi inte rekommenderar att använda den i detta recept. Be personalen på din ICA ta in sötad kondenserad mjölk. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-14