Key lime pie i glas
Key lime pie är magiskt gott, både syrligt och sött! Gör en enkel variant på denna älskade efterrätt med digestive, limekräm och grädde serverad i glas – perfekt som snabb dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
25 g smör
150 g digestivekex
2 dl sötad kondenserad mjölk
3 - 4 msk färskpressad limejuice
1/2 msk finrivet limeskal (+ extra till garnering)
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sååå fruktansvärt gott och enkelt att göra
Agneta
2025-01-07Hur man får det till en kräm fattar jag inte - lös lime sås
Pernilla
2024-12-31Ser i några av kommentarerna om att ersätt färskosten till laktosfri och att någon dragit ned mängden färskost men jag ser ingen färskost alls i receptet , har något fallit bort i någon uppdatering. Tänker att det borde vara färskost tillsammans med den kondenserade mjölken om färgen ska bli så ljus som det är på bilden.
Erica
2024-10-14Hej Erica! Det ska inte vara någon färskost i detta recept. Man vispar snabbt ihop kondenserad mjölk och lime till en lös kräm. Det lät i och för sig gott att vispa ner lite färskost! Du kanske vågar prova? ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-15