Key lime pie i glas
Key lime pie är magiskt gott, både syrligt och sött! Gör en enkel variant på denna älskade efterrätt med digestive, limekräm och grädde serverad i glas – perfekt som snabb dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
25 g smör
150 g digestivekex
2 dl sötad kondenserad mjölk
3 - 4 msk färskpressad limejuice
1/2 msk finrivet limeskal (+ extra till garnering)
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ser i några av kommentarerna om att ersätt färskosten till laktosfri och att någon dragit ned mängden färskost men jag ser ingen färskost alls i receptet , har något fallit bort i någon uppdatering. Tänker att det borde vara färskost tillsammans med den kondenserade mjölken om färgen ska bli så ljus som det är på bilden.
Erica
2024-10-14Hej Erica! Det ska inte vara någon färskost i detta recept. Man vispar snabbt ihop kondenserad mjölk och lime till en lös kräm. Det lät i och för sig gott att vispa ner lite färskost! Du kanske vågar prova? ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-15Enkelt och himmelskt gott!
Åsa
2024-06-19Kan man göra den dagen innan? Eller blir kexlagret svampigt. Kanske vänta med grädden...
Karin
2024-03-25Hej Karin! Jag skulle inte lägga ihop det i glasen dagen före utan förbereda allt för sig och sen fylla glasen vid servering. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25