Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

7
0 Klimatsmart
Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

Använd hela kycklingen! Släng inte skrovet, det ger nämligen både smak och kött till den italienska soppan minestrone. Ihop med grönsaker och linser blir det en härligt värmande och mättande soppa. Blir det soppa över frys gärna in.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

Ingredienser

1 portioner
1
liten palsternacka
1
liten gul lök
1
morot
1
selleristjälk
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1/2 tsk
torkad timjan
1/2 dl
torrt, vitt vin
3 dl
vatten
skrovet av 1
kyckling
1
förp krossade tomater (à 400 g)
2 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
torkade, gröna linser
1/2 dl
spaghetti (bruten i små bitar)
-
salt
-
peppar

Till servering

bröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3427 KJ / 818 kCal
Fett 19 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 107 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept