Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

Använd hela kycklingen! Släng inte skrovet, det ger nämligen både smak och kött till den italienska soppan minestrone. Ihop med grönsaker och linser blir det en härligt värmande och mättande soppa. Blir det soppa över frys gärna in.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Minestronesoppa med kyckling och vitt vin

Ingredienser

1 portion
1   liten palsternacka
1   liten gul lök
1   morot
1   selleristjälk
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1/2 tsk  torkad timjan
1/2 dl  torrt, vitt vin
3 dl  vatten
skrovet av 1   kyckling
1   förp krossade tomater (à 400 g)
2 tsk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  torkade, gröna linser
1/2 dl  spaghetti (bruten i små bitar)
salt
peppar

Till servering

bröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3427 KJ / 818 kCal
Fett19 g
Salt4.3 g
Kolhydrater107 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Harira
Betyg 2.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jämtländsk minestrone
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön pasta bolognese
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med julskinka
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med grillad paprika och pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med ruccola och nötter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga