Minestronesoppa med kyckling och vitt vin
Använd hela kycklingen! Släng inte skrovet, det ger nämligen både smak och kött till den italienska soppan minestrone. Ihop med grönsaker och linser blir det en härligt värmande och mättande soppa. Blir det soppa över frys gärna in.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
1 liten palsternacka
1 liten gul lök
1 morot
1 selleristjälk
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 dl torrt, vitt vin
3 dl vatten
skrovet av 1 kyckling
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 dl torkade, gröna linser
1/2 dl spaghetti (bruten i små bitar)
salt
peppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3427 KJ / 818 kCal
Fett19 g
Salt4.3 g
Kolhydrater107 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer