Minestronesoppa med kalkonchoritzo

5
1
Minestronesoppa med kalkonchoritzo

Matig minestronesoppa med pasta, morot, lök, bönor, kålrabbi och korv – gärna kalkonchorizo. Soppas är smaksatt med timjan, lagerblad, vitlök och vitt vin, vilket ger en mild men ändå mustig minestrone. Toppa med persilja. God till vardag eller utflykt.

Minestronesoppa med kalkonchoritzo

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 kålrabbi
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
240 g kalkonchorizo
1 dl soppasta, t ex risoni
1 förp kokta vita bönor (à 400 g)
flingsalt
svartpeppar
1/2 citron
1 kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Läs noga innehållet i buljongen/fonden och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris som värms i soppan mot slutet. Servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Arne

2019-09-16

Mums 😋😋👍👍

Näringsvärde per portion

Energi 2570 KJ / 615 kCal
Fett 236 g
Kolhydrater 67 g
Protein 227 g
Läs mer om näringsvärden