Minestronesoppa med kalkonchoritzo

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Minestronesoppa med kalkonchoritzo

Matig minestronesoppa med pasta, morot, lök, bönor, kålrabbi och korv – gärna kalkonchorizo. Soppas är smaksatt med timjan, lagerblad, vitlök och vitt vin, vilket ger en mild men ändå mustig minestrone. Toppa med persilja. God till vardag eller utflykt.

Minestronesoppa med kalkonchoritzo

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
2   morötter
1   kålrabbi
2 msk  olivolja
1 tsk  torkad timjan
1   lagerblad
2 msk  tomatpuré
2 1/2 dl  vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 1/2 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
240 g  kalkonchorizo
1 dl  soppasta, t ex risoni
1   förp kokta vita bönor (à 400 g)
flingsalt
svartpeppar
1/2   citron
1   kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Läs noga innehållet i buljongen/fonden och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris som värms i soppan mot slutet. Servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Mums 😋😋👍👍

Arne

2019-09-16

Näringsvärde per portion

Energi2570 KJ / 615 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater6.7 g
Protein22.7 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga