Minestronesoppa med kalkonchoritzo
Matig minestronesoppa med pasta, morot, lök, bönor, kålrabbi och korv – gärna kalkonchorizo. Soppas är smaksatt med timjan, lagerblad, vitlök och vitt vin, vilket ger en mild men ändå mustig minestrone. Toppa med persilja. God till vardag eller utflykt.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 kålrabbi
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
240 g kalkonchorizo
1 dl soppasta, t ex risoni
1 förp kokta vita bönor (à 400 g)
flingsalt
svartpeppar
1/2 citron
1 kruka persilja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2570 KJ / 615 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater6.7 g
Protein22.7 g
Kommentar
Mums 😋😋👍👍
Arne
2019-09-16