Minestronesoppa med ärtor
Det här är annat än barndomens pulversoppa! En italiensk minestrone är en grönsakssoppa, ofta med ris eller pasta i. Den här minestronesoppan får en ny dimension med salami, ärtor och risoni i. Färsk persilja och timjan står för en del av smaken också.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
250 g gröna ärtor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
2 dl risoni (välj gärna fullkornspasta)
150 g pepparsalami
1/2 kruka persilja
Till servering
6 pumpabröd
För alla
Kontrollera noga innehållet på buljongen och salamin.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot ris.
Gör äggfri: välj äggfri risoni.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 582 kCal
Fett19 g
Salt2.83 g
Kolhydrater75 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer