Minestronesoppa

Minestrone är en italiensk kött- och grönsakssoppa. I det här receptet är morötter, palsternacka, zucchini och vitlök viktiga ingredienser för att skapa en mustig smak. I soppan finns även risoni, små riskornsformade makaroner och pepparsalami som ger soppan dess karaktär.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Ingredienser
4 portioner
300 g baguette
2 morötter
1 palsternacka
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
2 dl pasta , gärna risoni
150 g pepparsalami
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 556 kCal
Fett21 g
Salt3.9 g
Kolhydrater69 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stVad rekommenderar ni är godast att ersätta Salamin med?
Annika
Hej Annika! Om du äter kött så är det gott men rökt skinka eller kalkon. Annars kan man skicka i lite kapris eller oliver. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Fantastiskt recept på Minestrone! Använder detta som grund för vegetarisk variant.
Mathias
Väldigt lite smak i soppan. Smakar bara salami, inget annat. Och då försökte jag ändå med att tillsätta gönsaksbuljong utan att det hjälpte
Andreas