Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minestrone

Snabblagad minestrone med bland annat lagerblad, paprika, vitlök och köttfärs. Kokt pasta blandas i och minestronesoppan serveras med basilikamozzarella.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna, löken och vitlöksklyftan.
  2. Dela, kärna ur och skär de röda paprikorna i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna och köttfärsen i olivolja.
  4. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong och lagerblad. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg i kokt pasta och servera gärna med basilikamozzarellan, se receptet Mozzarella med basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 300 g köttfärs (nöt)
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar (vitpeppar)
  • 3 dl kokt pasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Läs mer om näringsvärden