Mimosa med ingefära

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Mimosa med ingefära

Mimosa är en klassisk drink, vanligt förekommande på brunch, där mousserande vin blandas med sötsyrlig apelsinjuice. Här har vi piffat till drycken med riven ingefära för en extra värmande och fräsch touch.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Mimosa med ingefära

Ingredienser

6 portioner
3   apelsiner
2 msk  riven ingefära (1 msk morsvarar ca 20 g)
1   flaska mousserande vin (à 750 ml)

För alla:

Fri från gluten, laktos, mjölkproteing och ägg.

Gör så här

Tips

Drinken går bra att göra alkoholfri med alkoholfritt mousserande vin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Låter gott! Förslag på tilltugg?

Kristina

2023-12-04

Näringsvärde per portion

Energi504 KJ / 121 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Färskpressad citrusjuice med mousserande vin
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinvin med ingefära
Betyg 3.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mousserande fruktdrink med granatäpple
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nyårsbubbel med blodapelsin
Betyg 2.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tropical punch
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga