Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig äppelbellini

Krydda bubbelvinet med äppelmust, kanel, kardemumma och stjärnanis för en fruktig välkomstdrink eller fräsch avslutning på middagen. Utgå från cava, prosecco eller alkoholfri äppelcider. Festligt och läskande!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll äppelmusten eller äppeljuicen i en kastrull.
  2. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
  3. Tillsätt ingefära och alla ingredienser utom det mousserande vinet i kastrullen. Låt koka upp. Ta från värmen och låt svalna helt.
  4. Sila bort kryddorna och förvara drycken i kylen fram till servering.
  5. Vid servering: Fördela äppelblandningen i 8 champagneglas, ca 1⁄2 dl i varje. Fyll på med kallt mousserande vin eller cider. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl äppelmust eller äppeljuice
  • 1 1/2 cm färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 1/2 stjärnanis
  • 1 flaska vitt mousserande vin (t ex cava eller prosecco) eller alkoholfri äppelcider (à 750 ml)
Lägg till i inköpslistan