UNDER 45 MIN | Medel

Grapefruktdrink med bubbel och ingefära

Den här drinken kommer att imponera på dina gäster. Grapefrukt och ingefära är två smaker som lyfter varandra, och bubblet sätter fart på smaklökarna. Du behöver inte använda champagne, utan ett torrt mousserande vin fungerar alldeles utmärkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vatten, socker och ingefära i en kastrull tills sockret löst sig. Låt svalna och dra i 30 minuter.
  2. Sila och blanda sockerlagen med grapefruktsjuicen. Häll upp i glas med is och häll sedan på det mousserande vinet och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grovhackad ingefära
  • 4 dl grapefruktjuice
  • 75 cl torrt mousserande vin
  • isbitar

Näringsvärde
Per portion

Energi 763 kJ / 182 kCal