Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Päronbubbel med ingefära och rom

Mousserande vin är en perfekt bas att blanda drinkar på. Här i en fräsch aperitif med smak av ljus rom, ingefära och päron. Givetvis går det lika bra att göra päronbubblet med alkoholfritt mousserande vitt vin, och ljus rom-essens på flaska.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

En dag före festen

  1. Blanda ingefäran med rommen. Låt stå över natten.

Vid servering

  1. Sila av rommen. Blanda den med päronsaften. Fördela i glasen.
  2. Fyll på med mousseande vin.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl ljus rom
  • 3 dl konc saft (med päronsmak)
  • 2 flaskor mousserande torrt vitt vin (1 1/2 liter)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 625 kJ / 149 kCal