Mild fiskgryta med paprika
En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax. Paprika, tomat, lök och vitlök står för basen i grytan, ackompanjerade av smaker från bland annat stark senap, en nypa cayennepeppar, timjan och persilja. Grädde ger den rätta krämigheten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1 tsk timjan
1 tsk persilja
2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 627 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater66.6 g
Protein35.5 g
Kommentarer
Underbart få ett recept med socker i tomatsåsen! Sockret balanserar och lyfter rätten perfekt Skippade ändå tomatpuré och tog mer dijon Serverade med sallad och chilioliver Mums!
Åsa
2021-09-16Skippade sockret helt väldigt gott men nästa gång så blir det lite mer cayennepeppar
Sami
2021-04-09Vi skippade sockret helt, hade franska örter istället för persilja och lite extra cayenne peppar! Blev supergott och uppskattades av hela familjen 🥰
Erika
2021-01-18