Mild fiskgryta med paprika

En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax. Paprika, tomat, lök och vitlök står för basen i grytan, ackompanjerade av smaker från bland annat stark senap, en nypa cayennepeppar, timjan och persilja. Grädde ger den rätta krämigheten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1 tsk timjan
1 tsk persilja
2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 627 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater66.6 g
Protein35.5 g

Kommentarer
6 stUnderbart få ett recept med socker i tomatsåsen! Sockret balanserar och lyfter rätten perfekt Skippade ändå tomatpuré och tog mer dijon Serverade med sallad och chilioliver Mums!
Åsa
Skippade sockret helt väldigt gott men nästa gång så blir det lite mer cayennepeppar
Sami
Vi skippade sockret helt, hade franska örter istället för persilja och lite extra cayenne peppar! Blev supergott och uppskattades av hela familjen 🥰
Erika