Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

70
8
Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Den ultimata midsommartårtan! En botten gjord på kokos täcks av en sötsyrlig rabarberkompott. Garnera med vispad grädde, färska jordgubbar och några kvistar mynta.

Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

12 portioner

Botten

75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl riven kokos

Rabarberkompott

500 g rabarber (500 g motsvarar ca 5 dl i bitar)
2 dl syltsocker med pektin (2 dl motsvarar ca 180 g)
1 vaniljstång
ev 1 tsk vatten

Garnering

3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
1/2 kruka färsk mynta
1 tsk florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Sofia

2020-06-22

Supersmarrig tårta. Jag tyckte att den var godare dagen efter när den gottat till sig. Jag strösslade över massor av citronmeliss istället för mynta och det var riktigt gott.

Sofie

2020-06-22

Smarrig tårta, 2:a gången använde jag mindre socker i rabarberkompotten så den blev lite syrligare vilket gjorde den ännu bättre. Dock omöjligt för mig att få kompotten röd som på bilden🤔

Berit

2020-06-19

En utsökt tårta, men jag tog bara hälften rabarber.

Näringsvärde per portion

Energi 1278 KJ / 306 kCal
Fett 16.8 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 34.9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden