Midsommartårta med jordgubbar och rabarber
Den ultimata midsommartårtan! En botten gjord på kokos täcks av en sötsyrlig rabarberkompott. Garnera med vispad grädde, färska jordgubbar och några kvistar mynta.
Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl riven kokos
Rabarberkompott
500 g rabarber (500 g motsvarar ca 5 dl i bitar)
2 dl syltsocker med pektin (2 dl motsvarar ca 180 g)
1 vaniljstång
ev 1 tsk vatten
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
1/2 kruka färsk mynta
1 tsk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett16.8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater34.9 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag har bakat den här tårtan många gånger och den är ljuvligt god! Om kompotten inte riktigt stelnar kan man blanda i potatismjöl tills man får en lagom konsistens
Linnéa
2023-03-31Supersmarrig tårta. Jag tyckte att den var godare dagen efter när den gottat till sig. Jag strösslade över massor av citronmeliss istället för mynta och det var riktigt gott.
Sofia
2020-06-22Smarrig tårta, 2:a gången använde jag mindre socker i rabarberkompotten så den blev lite syrligare vilket gjorde den ännu bättre. Dock omöjligt för mig att få kompotten röd som på bilden🤔
Sofie
2020-06-22