Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Bästa smakkompisen till den syrliga rabarbern är söta jordgubbar. Den här oemotståndliga rabarber- och jordgubbssylten blir lite extra god, kokad med en vaniljstång. Ljuvliga sommarsmaker till en enkel sockerkaksbakelse med vispad crème fraiche.

Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Ingredienser

4 portioner

Rabarber- och jordgubbssylt

500 g  rabarber
1 l  jordgubbar
1   vaniljstång
500 g  syltsocker

Bakelse

2 dl  crème fraiche 15 %
2 tsk  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
4   skivor sockerkaka

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett10.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater91.5 g
Protein4.1 g

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga