Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche
![Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92467/cf_259/bakelse_med_rabarber-_och_jordgubbssylt_och_vaniljcrème_fraiche_.jpg)
Bästa smakkompisen till den syrliga rabarbern är söta jordgubbar. Den här oemotståndliga rabarber- och jordgubbssylten blir lite extra god, kokad med en vaniljstång. Ljuvliga sommarsmaker till en enkel sockerkaksbakelse med vispad crème fraiche.
![Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92467/cf_259/bakelse_med_rabarber-_och_jordgubbssylt_och_vaniljcrème_fraiche_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rabarber- och jordgubbssylt
500 g rabarber
1 l jordgubbar
1 vaniljstång
500 g syltsocker
Bakelse
2 dl crème fraiche 15 %
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 skivor sockerkaka
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett10.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater91.5 g
Protein4.1 g
Kommentarer