Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

7
0
Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Bästa smakkompisen till den syrliga rabarbern är söta jordgubbar. Den här oemotståndliga rabarber- och jordgubbssylten blir lite extra god kokad med en vaniljstång. Ljuvliga sommarsmaker till en enkel sockerkaksbakelse med vispad crème fraiche.

Bakelse med rabarber- och jordgubbssylt och vaniljcrème fraiche

Ingredienser

4 portioner

Rabarber- och jordgubbssylt

500 g rabarber
1 l jordgubbar
1 vaniljstång
500 g syltsocker

Bakelse

2 dl crème fraiche 15 %
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 skivor sockerkaka

För alla

Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri sockerkaka eller annan mjuk kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2029 KJ / 485 kCal
Fett 10.6 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 91.5 g
Protein 4.1 g
Läs mer om näringsvärden