Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Betyg 3.8 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Den ultimata midsommartårtan! En botten gjord på kokos täcks av en sötsyrlig rabarberkompott. Garnera med vispad grädde, färska jordgubbar och några kvistar mynta.

Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

12 portioner

Botten

75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl riven kokos

Rabarberkompott

500 g rabarber (500 g motsvarar ca 5 dl i bitar)
2 dl syltsocker med pektin (2 dl motsvarar ca 180 g)
1 vaniljstång
ev 1 tsk vatten

Garnering

3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
1/2 kruka färsk mynta
1 tsk florsocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Lite menlös

    Caroline

  • Jag har bakat den här tårtan många gånger och den är ljuvligt god! Om kompotten inte riktigt stelnar kan man blanda i potatismjöl tills man får en lagom konsistens

    Linnéa

  • Supersmarrig tårta. Jag tyckte att den var godare dagen efter när den gottat till sig. Jag strösslade över massor av citronmeliss istället för mynta och det var riktigt gott.

    Sofia

  • Smarrig tårta, 2:a gången använde jag mindre socker i rabarberkompotten så den blev lite syrligare vilket gjorde den ännu bättre. Dock omöjligt för mig att få kompotten röd som på bilden🤔

    Sofie

  • En utsökt tårta, men jag tog bara hälften rabarber.

    Berit

  • Kan man byta ut grädden mot marsankräm i lagen? Hur länge kan tårtan stå i kylen när den är klar?

    Emelie

    Hej Emelie! Det går bra att byta ut grädden mot marsankräm. När tårtan är färdig så håller den sig bra i kylen i minst 1-2 dagar. Men om du tänker att du vill förbereda tårtan dagen innan så förvara botten och kompotten för sig. Vispa grädden/marsankräm och dekorera tårtan samma dag som du ska servera tårtan. Lykca till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan glutenallergiker äta denna tårtbotten gjord på kokos?

    Marianne

    Hej Marianne! Ja, den här tårtan är glutenfri. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ok att göra dagen innan?

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Baka botten och gör rabarberkompotten klar och lägg ihop den samma dag ska funka. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • bakade denna midsommartårta och den är så god att man bara vill ha mer och mer och mer. min kompis som äter bara LCHF mat tyckte oxå att den var perfekt

    Catarina

Näringsvärde per portion

Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett16.8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater34.9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad till ostbrickan
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt ingefärsrabarber
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad