Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Midsommarens jordgubbstårta

Jordgubbstårta till midsommar är väl ett måste, eller hur? Denna tårta med botten av sötmandel, florsocker och äggvitor blir en succé med sin fyllning av citronfromage och en topping av färska jordgubbar, vispgrädde och vinbärsgelé.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och brödströ en slät springform med löstagbar kant (för 10 port).
  3. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker i en skål.
  4. Vispa vitorna hårt, vänd ner dem i smeten och slå den i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45-55 minuter eller tills den känns klar.
  5. Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
  6. Blanda fromagepåsarna med vatten enligt anvisningarna på paketet. Bre fyllningen som mellanlägg och lägg kakan i formen med plastfilm över. Så kan kakan vänta i kylen till nästa dag.
  7. Vispa grädden och bre först runt kanten och strö på kokos. Lägg sedan tårtan på ett serveringsfat och bre grädde över. Spritsa grädde runt kanten och i ett diagonalmönster på ovansidan. Strö på kokos.
  8. Skiva jordgubbarna mot fästet, tryck till lätt så de delar sig som en solfjäder.
  9. Smält gelét på låg värme, vispa det slätt och doppa jordgubbarna i det. Låt dem rinna av lite och ställ sedan jordgubbarna tätt över hela tårtan.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g sötmandel
  • 5 dl florsocker
  • 6 äggvitor
Fyllning och garnering
  • 1 pkt citronfromage (pulver)
  • 3 dl vispgrädde
  • kokosflingor
  • 1 l jordgubbar
  • 1 1/2 dl vinbärsgelé
Lägg till i inköpslistan